Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهرداد بذرپاش در رای گیری امروز مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس دیوان محاسبات انتخاب شد.

گروه اقتصاد کلان بازارنیوز: مجلس شورای اسلامی در رای گیری امروز خود، مهرداد بذرپاش را به عنوان رئیس دیوان محاسبات کشور انتخاب کرد. در این رای گیری که بین لطف الله فروزنده(دستیار تولیت آستان قدس) و مهردادبذرپاش(نایب رئیس اسبق مجلس) انجام شد، با 158رای موافق و 82 مخالف به عنوان رئیس دیوان محاسبات انتخاب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

*وظیفه دیوان محاسبات چیست؟

دیوان محاسبات کشور سازمانی دولتی(دادگاه مالی-اداری) است که در امور مالی و اداری مستقل است؛ یکی از نهادهای وابسته به مجلس شورای اسلامی است که وظیفه نظارت بر همه فرایندهای مالی کشور را بر عهده دارد و به عنوان بازوی نظارتی مجلس عمل می‌کند.

دیوان محاسبات کشور حساب‌ها و اسناد و مدارک مربوط را برابر قانون جمع‌آوری می‌کند و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظرات خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم می‌کند. دیوان محاسبات کشور یکی از ۱۹۱ عضو پیوسته سازمان بین‌المللی موسسات حسابرسی عالی (اینتوسای) است.

نقش نظارت بر تامین و مصارف بودجه بر عهده دیوان محاسبات است. به استناد قانون دیوان محاسبات که در سال ۶۱ تدوین شده و شامل ۴۶ ماده است، این دیوان مکلف به نظارت، حسابرسی و رسیدگی به حساب‌های دولتی، به خصوص آن‌هایی که از محل خزانه و بودجه تامین مالی می‌شوند، است.

هرچه دیوان محاسبات قوی‌تر عمل کند، انحراف منابع از قانون مصوب کمتر خواهد بود؛ لذا قطعا کارایی منابع افزایش و هزینه حکمرانی کاهش خواهد یافت. در نتیجه نقش دیوان محاسبات نقش بی بدیل در کارآمدکردن بودجه و حفظ بیت المال دارد. دیوان محاسابت جایگاه رفیعی در کاهش فساد و افزایش سلامت اداری به  خصوص در دستگاه‌هایی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند دارد.

با این حال، رئیس دیوان محاسبات باید فردی توانمند، صاحب اندیشه و تفکر اقتصادی باشد تا بتواند تشخیص دهد در شرایط موجود کدام منابع که اولویت آن‌ها توسط دستگاه‌ها جا به جا می‌شود، باید، در اولویت خودش حفظ شود یا تغییر کند.

 

بذرپاش کیست؟

مهرداد بذرپاش، متولد ۱۳۵۹، سیاست‌مدار و رئیس فعلی هیئت مدیره بنیاد اجتماعی برکت احسان (وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام) است. وی صاحب‌امتیاز روزنامه وطن امروز است که از سوابق او می توان به نمایندگی مردم تهران در دوره نهم و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، قائم مقام بنیاد تعاون سپاه، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان، مدیرعامل سایپا، مدیرعامل پارس خودرو و مشاور اجتماعی رئیس‌جمهور اشاره کرد.

 

پارس خودرو و سایپا   مهرداد بذرپاش در فروردین ۱۳۸۶ به عنوان مدیرعامل شرکت پارس خودرو انتخاب و با حُکم احمد قلعه‌بانی -مدیرعامل وقت سایپا- به این سمت منصوب شد و در بهمن ماه ۱۳۸۶ حُکم بذرپاش به عنوان «مدیرعاملی گروه خودروسازی سایپا» صادر شد.  عمر مدیریت بذرپاش در سایپا حدود دو سال بود و در سال ۱۳۸۸ جای خود را به نعمت‌الله پوستین‌دوز داد. در این دوران کوتاه «تیبا» به عنوان نخستین خودروی ایرانیِ شرکت سایپا تولید و به فروش رسید؛ برای اولین بار در تاریخ خودروسازی ایران، سهم سایپا از ایران خودرو پیشی گرفت و در آن برهه به عنوان بزرگترین گروه خودروسازی کشور شناخته شد و عمده شاخص‌های مالی سایپا بهبود یافت.

فیش‌های نجومی سایپا
روزنامه ایران در گزارشی نوشت: «صورت‌های مالی شرکت خودروسازی سایپا نشان می‌دهد که مهرداد بذرپاش به‌عنوان مدیرعامل به‌همراه چهار عضو دیگر هیئت مدیره طی سال‌های ۸۷ و ۸۸ خورشیدی؛ مبلغ ۶۰۰ میلیون‌تومان پاداش دریافت کرده‌اند که با احتساب نرخ تورم به مقدار کنونی معادل یک‌میلیاردوششصدمیلیون‌تومان برآورد می‌شود.» اما اعضای هیئت مدیره وقت شرکت سایپا و همچنین دفتر مهرداد بذرپاش با انتشار دو بیانیه این موضوع را تکذیب کردند. در این بیانیه آمده که دریافتی اعضای هیئت مدیره شرکت‌های سایپا بسیار کمتر از مدیران بانک‌های دولتی است و روزنامه ایران قصد فرافکنی و دروغ‌پردازی داشته است و گفت از روزنامه ایران شکایت می‌کند.   سازمان ملی جوانان
وی در تاریخ دوم مرداد ۱۳۸۸ شمسی طی حکمی به سمت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان منصوب شد؛ و در تاریخ یکشنبه ۲۸ آذر ۱۳۸۹ در جلسه هیئت دولت برکنار شد.  محمود احمدی‌نژاد در جلسه هیئت دولت در پی انتقاد مهرداد بذرپاش از برخی دخالت‌های اسفندیار رحیم مشایی در امور سازمان ملی جوانان دستور به برکناری وی داد.  فرحناز ترکستانی جانشین بذرپاش شد. در دوران ریاست کوتاه بذرپاش بر سازمان ملی جوانان جشنواره سراسری «جوان ایرانی» در ۱۶ بخش و با مشارکت ۲۵۰ هزار جوان برگزار شد.

نمایندگی مجلس
مهرداد بذرپاش در انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس موفق به حضور در خانه ملت شد. او در مرحله نخست، با ۳۵۱٬۵۲۵ رأی به عنوان نفر بیستم انتخاب شده و در مرحله دوم وارد مجلس شد.  وی در مجلس نهم با رأی نمایندگان به عنوان عضو هیئت رئیسه انتخاب شد.   از دیگر مسئولیت های بذرپاش می توان به عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، مشاور اجتماعی رئیس‌جمهور اسلامی ایران، رئیس هیئت مدیره بنیاد اجتماعی برکت احسان، صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه وطن امروز، مشاور شهردار تهران در دوره قالیباف، رئیس فرهنگسرای خاوران و عضو هیئت علمی دانشگاه صداوسیما اشاره کرد. برچسب ها: سایپا ، بذرپاش ، دیوان محاسبات لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000J9G

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سایپا بذرپاش دیوان محاسبات دیوان محاسبات کشور رئیس دیوان محاسبات سازمان ملی جوانان مجلس شورای اسلامی مهرداد بذرپاش هیئت مدیره رئیس جمهور انتخاب شد عضو هیئت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۰۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دیوان محاسبات کشور، محسن برزو زاده در گردهمایی معاونت حوزه اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات که با حضور قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات، مدیران کل، حسابرسان کل، معاونین، مشاوران و مدیران گروه‌های حسابرسی و با محوریت بررسی فرآیند تفریغ بودجه و نظارت بر شرکت‌ها برگزار شد، اظهار داشت: بررسی عملکرد شرکت‌های بزرگ دولتی و شبه‌دولتی به صورت هفتگی دنبال می‌شود و در این جلسات مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت‌ها به ارائه گزارش عملکرد خود می‌پردازند.
معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات با تاکید بر اینکه آنچه به عنوان یکی از برنامه‌های نظارتی دیوان محاسبات از اهمیت بالایی برخوردار است، نظارت بر شرکت‌ها است، افزود: چک لیست این شرکت‌ها به همراه سود و زیان آنان توسط گروه‌های حسابرسی تهیه و تاپایان امسال شناسایی و تکمیل آن انجام می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تفریغ بودجه اشاره کرد و افزود: تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ شامل۴۵۰ بند است که ۸۷ درصد آن متعلق به معاونت فنی و حسابرسی امور اقتصادی و زیربنایی است که در آن علاوه بر وضعیت تحقق اعتبارات در موضوعات مختلف، آخرین وضعیت اعتباراتی که باید تا شهریورماه سال گذشته توسط دستگاه‌های اجرایی مصرف می‌شد، نیز گزارش می‌شود.
ابراهیم نامداری قائم‌مقام معاونت هماهنگی و امور اجرایی و مدیرکل هماهنگی استان‌های دیوان محاسبات کشور نیز در این گردهمایی با قدردانی از زحمات مدیران، حسابرسان کل و حسابرسان اظهار داشت: با برنامه ریزی‌های صورت گرفته در معاونت هماهنگی و امور اجرایی تلاش ما بر این است، تا با تامین زیرساخت‌های مورد نیاز، تفریغ بودجه به بهترین شکل ممکن و در مدت زمان پیش بینی شده انجام شود.
وی افزود: رویکرد دیوان محاسبات کشور این است که، تفریغ بودجه به گره گشایی اقتصادی و حل مسأله کمک کند و در کنار گزارش‌ها نیز پیشنهاد‌های کارشناسانه ارائه دهیم.
براساس این گزارش، در این نشست گزارشی از نظارت بر شرکت ها، پیگیری احکام تفریغ بودجه و بررسی فرآیند‌های آن از سوی مدیران مربوطه ارائه شد.

دیگر خبرها

  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • رصد بانک‌ اطلاعاتی دستگاه‌های اجرایی لرستان
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌‌ریزی کشور
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • مدیر عامل بانک سینا برکنار شد
  • پیشنهادات مهم «دیوان محاسبات» برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • علی ابدالی مدیر عامل بانک سینا شد